Kampvuur Laait
27 mei 2022 

Intro                Bands                Aanmelden                Praktische info
 

Hoe het allemaal begon...

Het was een jarenlange traditie van de bestuursleden van Kampvuur Laait om op Hemelvaartsdag naar Lochem af te reizen. Daar speelde namelijk elk jaar hun favoriete band in het openluchttheater. In 2015 maakte Bennie Jolink echter bekend vanwege gezondheidsredenen vanaf 2016 niet meer op te treden.

Om niet in een zwart gat te belanden werd eind 2015 het idee opgevat om bij De Zwaan achter het huis een soort ode aan Normaal te organiseren op Hemelvaartsdag. De gezamenlijke top 20 van beste Normaal nummers meebrullen onder begeleiding van een paar muzikanten van de lokale band Dreuge Worst.

Na een paar biertjes ontstond het idee om het wat grootser aan te pakken. We kregen het al snel over Old Ni-js, de band met twee leden uit de oerbezetting van Normaal: Frederik Puntdroad en Wimken van Diene. 

Op 6 mei 2016 vond de eerste editie plaats van Kampvuur Laait onder het motto 'niet het grootste festival van Giethoorn en omstreken, wel het mooiste'. Uit de vele reacties na afloop bleek dat we hierin zeker waren geslaagd. 'Dicky Woodstock in het klein' werd het zelfs genoemd, en dat vinden we natuurlijk een grote eer.

Vandaar dat we het feest op 26 mei 2017 een vervolg hebben gegeven, wederom op de vrijdag na Hemelvaart. Net als in 2016 was het een bijzonder geslaagd feest ondanks het feit dat het optreden van de Kisjeskearls al na anderhalve minuut moest worden beŽindigd vanwege een kortsluiting in de bedrading. Wie het nummer van Normaal 'Electronica Woemahoeptjoep' kent, nou zo voelden we ons als bestuur na afloop...

Op 11 mei 2018 hebben we onze grootste feest gehouden tot nu toe. Met bandleden en vrijwilligers meegeteld waren er bij elkaar meer dan 400 mensen aanwezig. Zonder enig gemor of wanklank hebben we een super feest gehad. De mannen van Bogey & The Longhorn en de Kisjeskearls hebben er een geweldig feest van gemaakt.

Door omstandigheden was ons feest op 31 mei 2019 een Kampvuur Light. Minder genodigden dan het voorgaande jaar, geen feesttent en geen Normaal coverband. Maar desalniettemin was het een waanzinnig feest met muzikale bijdragen van Dreuge Worst en de rockformatie Van Lunteren.

In 2020 bestaan we 5 jaar en zouden we ons lustrum vieren. We wilden op 22 mei 2020 groots uitpakken met The Moonshine Ramblers en met - voor de derde keer - Old Ni-js. Op Hemelvaartsdag 2020 zou Normaal voor 20.000 man in Lochem optreden en een dag later hadden we dezelfde Frederik Puntdroad en Wimken van Diene bij ons achter in de tuun geregeld voor onze 300 genodigden. Helaas heeft het corona virus roet in het eten gegooid en moesten we het feest cancellen...

Ook in 2021 kon het feest niet doorgaan vanwege dezelfde reden.

Dan moeten we de schade maar inhalen op 27 mei 2022. Eindelijk, 7 jaar na de eerste editie, ons lustrumfeest met de ouwe KVL bekenden Kisjeskearls en de Steenwieker gitaarrockers Van Lunteren.